Hamas-leiders moeten berecht worden voor oorlogsmisdaden

Hamas War Crimes

It is possible to sign also with first name and initial of family name only

thank you very much for signing up our petition

[signature]

50,414 signatures

Tell your friends! Share the Petition!

   

Petitie: Hamas-leiders moeten berecht worden voor oorlogsmisdaden – Onderteken!

Wij ondersteunen en ondertekenen dit verzoek aan de Verenigde Naties:

Aan:
– Secretaris-generaal Ban Ki-Moon
– De voorzitter van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, en
– Mevrouw Fatou Bensouda, aanklager van het Internationaal Strafhof

Onderwerp: Hamas-leiders moeten berecht worden voor oorlogsmisdaden.

Excellenties! Wij, ondergetekenden van deze petitie en nog honderden miljoenen anderen in de hele wereld, verwachten een krachtig optreden van de VN tegen de flagrante oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid van Hamas leiders.

Al vele jaren en ook weer in het huidige conflict zijn er door Hamas leiders en hun terroristische organisatie die de Gazastrook bestuurt, consequent zware oorlogsmisdaden gepleegd, volgens de regels in het internationaal recht, zoals: willekeurige beschietingen op de burgerbevolking van Israël; beschietingen gelanceerd tussen hun eigen burgers, scholen en ziekenhuizen.
Hamas dwingt haar burgers waaronder kinderen op daken en andere plekken die in groot gevaar zijn te gaan staan, om hen te gebruiken als menselijk schild – en u en de VN hebben niet al het mogelijke gedaan om dit te stoppen of zelfs om deze oorlogsmisdaden te veroordelen.

Wij verwachten en eisen dat u zo spoedig mogelijk alle maatregelen binnen uw bevoegdheden neemt om Hamas-leiders voor het Internationaal Strafhof te krijgen, voor het plegen van deze belangrijke oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid:

• Het doelbewust afvuren van duizenden raketten doelbewust en op willekeurige burgerdoelen in Israël.
• Het afvuren van deze raketten vanuit de omgeving van gebouwen van de Palestijnse burgerbevolking, zoals scholen, ziekenhuizen en woningen, waardoor hun eigen burgers als menselijk schild worden ingezet, wat hen opzettelijk in gevaar brengt.
• Hamas-leiders dragen de volle verantwoordelijkheid voor de huidige oorlog en voor het leed aan beide kanten: Hamas vuurde 12.000 raketten af op Israël en weigerde elke wapenstilstand.
• Hamas-leiders verduisterden de hulpgelden die bedoeld waren voor de humanitaire behoeften van de bevolking van Gaza en misbruikten die voor een enorme militaire opbouw.

Deze petitie is GEEN actie tegen de bevolking van Gaza, maar juist het tegenovergestelde: wij willen zowel Palestijnen als Israëli’s bevrijden van Hamas onderdrukking, terreur, oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid.

Met vriendelijke groeten van alle ondertekenaars.

ONDERTEKEN NU!
Lees de gehele brief aan de secretaris-generaal van de VN.
ONDERTEKEN NU!